Fysioterapeuttien ja sairaanhoitajien akupunktiokurssi Oulussa - Tuiran Fysio
(08) 340 862

tai s-postitse: toimisto(ät)tuiranfysio.fi

Fysioterapeuttien ja sairaanhoitajien akupunktiokurssi Oulussa

Koulutus alkaa 20.11.2021

Tuiran Fysio ja Novamedic Oy on järjestämässä vuosittaista fysioterapeuttien akupunktiokurssia tulevana syksynä. Kurssille voidaan hyväksyä hakemuksesta osallistujaksi myös sairaanhoitajan tai vastaavan terveydenhuollon ammattitutkinnon suorittaneita.

Kouluttajina toimivat kipulääkäri ja -kouluttaja Ari-Matti Huotari sekä fysioterapeutti, akupunktiokouluttaja Kaarina Karjalainen.

Kurssin sisällön, kohderyhmän sekä kouluttajan osalta asiaa on selvitelty Valvirasta 2009 ja heidän asiantuntijalääkärinsä mukaan tämä tules- ja kipuoireisiin painottuva akupunktiokoulutus antaa riittävät valmiudet ja tiedot akupunktion käyttöön fysioterapeutin työtehtävissä. Koulutus on hyväksytty myös sairaanhoitajatutkinnon suorittaneille.

Koulutus sisältää perustiedot tavallisimmista akupunktiolla hoidettavista tules- ja neurologisista sairauksista, kivun fysiologiasta sekä stimulaatiohoitojen perusteista. Koulutuksessa käsitellään myös missä oireissa ja tilanteissa tarvitaan lisätutkimuksia ja miksi. Kurssilla käydään läpi akupunktiohoitojen vastaaiheet, komplikaatiot sekä mitä tulee huomioida jotta akupunktion käyttö olisi turvallista. Pienellä osallistujamäärällä, vuorovaikutteisella opetuksella sekä runsaalla harjoitteluilla pyritään takaamaan tiedollisen osaamisen lisäksi myös riittävät käden taidot akupunktion turvalliseen ja asianmukaiseen käyttöön.

Tulet saamaan ennakkomateriaaleja orientaatiota varten pari viikkoa ennen ensimmäistä kurssiviikonloppua.

Kurssin sisältö ja kesto

  • Akupunktio hoitomuotona, käyttötilanteet, vasta-aiheet ja komplikaatiot, kivun perusfysiologia
  • Kiinalaisen akupunktion tärkeimmät pisteet ja niiden käyttötilanteet
  • Ideologia pistevalinnoissa
  • Tutkimusnäyttö akupunktiohoidoista
  • Kipua lievittävien ja rauhoittavien pisteiden käyttö
  • Länsimainen akupunktio ja triggerpisteiden neulotus, myofaskiaalisen kivun erityispiirteet
  • Selkäkipu, suurten nivelten oireet, neuropaattisen kivun erityispiirteet
  • Tärkeimpien neurologisten oireiden hoito, pareesit, plegiat, päänsäryt, niskakipu

Kontaktiviikonloppuja on kolme. Kurssin tuntimäärä on 50 tuntia. Osallistujamäärä rajataan noin 16 henkeen: tämä mahdollistaa intensiivisemmän ja yksilöllisemmän opetuksen Akupunktiokoulutus koostuu luennoista, demonstraatioita sekä runsaasta pareittain tapahtuvasta ohjatusta harjoittelusta.

Kouluttautuminen tulee aloittaa ensimmäisellä moduulilla jossa käydään lävitse akupunktion turvalliseen käyttöön liittyvät asiat. Moduulit II ja III voi käydä myös käänteisessä järjestyksessä.

Pelivaraa hoitoindikaatioiden valinnan suhteen on jonkin verran eli toivomuksia voidaan ottaa vastaan ja neuvotellaan näistä sitten yhdessä.

Suositeltava oppikirja on Thieme-kustantamon: Hecker, Steveling, Peuker, Kastner ja Liebchen. Color Atlas of Acupuncture tai kirjan uudempi painos ”Pocket Atlas of Acupuncture and Trigger Points”. Kirjassa on kiinalaisen akupunktion lisäksi myös käsitelty kattavasti myofaskiaalisten triggerpisteiden akuhoitoa. Kirja on suositeltavaa hankkia jo ensimmäiselle kurssiviikonlopulle. Teosta löytyy mm Medirehabookin kautta. Ensimmäisellä kurssiviikonloppuna voit tutustua kattavasti muuhun akupunktiokirjallisuuteen ja arvioida tarvitsetko jotain muuta aihepiirin lähdemateriaalia.

Päivällä on lounastauko ja lisäksi pari kahvitaukoa.

Kurssilaisilla on mahdollisuus hankkia itselleen akuneuloja kontaktiviikonloppujen yhteydessä.

Akupunktion käyttö on suotavaa aloittaa jo ensimmäisen kontaktiviikonlopun jälkeen, vastaanottokäytössä akupunktiota voit laajemmin käyttää kahden kurssiviikonlopun jälkeen jolloin voit myös ilmoittaa akupunktion käytön lisäkommentilla ”koulutuksessa”.

Koulutuksesta saat lisätietoa akupunktiokurssin kouluttajilta sekä akupunktiota pitkään ja monipuolisesti työssään käyttäneeltä fysioterapeutti Jukka Klemettiseltä.

Tervetuloa koulutukseemme!

Ari-Matti Huotari
anestesiaerikoislääkäri
psykoterapeutti
kivunhoidon erityispätevyys
[email protected]

Kaarina Karjalainen
fysioterapeutti
Voice Massage -terapeutti
[email protected]

Jukka Klemettinen
OMI-fysioterapeutti
Tuiran Fysio
0400 409 184
[email protected]

Ilmoittautumiset
Ilmoittautuminen koulutukseen on päättynyt.
Toteutuspäivät
I moduuli 20.-21.11.2021
II moduuli 18.-19.12.2021
III moduuli 22-23.01.2022

Kurssipäivät ovat lauantai ja sunnuntai klo 9-16.
Toteutuspaikka
Tuiran Fysio, Merikoskenkatu 2, Oulu.
Hinta
Hinta on 420 euroa/moduuli. Kurssimaksu maksetaan sessioittain ennen kontaktiviikonloppua.

Varaa hoitoaika sähköisesti tai soittamalla

Sähköinen ajanvarauspalvelumme palvelee Sinua 24/7. Voit varata hoitoajan myös puhelimitse ma-pe klo 8.00-15.30 numerosta (08) 340 862.