Käsien puutuminen - Tuiran Fysio
(08) 340 862

tai s-postitse: toimisto(ät)tuiranfysio.fi

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme: (08) 340 862, klo 8:00-15:30

Käsien puutuminen

Blogikirjoitukset

Heräät keskellä yötä sormien ja käsien puutumiseen ja tikkuiluun. Näiden oireiden lisäksi voimattomuutta ja turvotusta voi esiintyä. Venyttelet ja vääntelet, mutta tuntuu että mikään ei auta. Kuulostaako tutulta?

Kyseessä on usein ns. TOS-vaiva eli käteen johtavat hermota ja/tai verisuonet ovat puristuksissa, jolloin verenkierto häiriintyy ja hermotus ei toimi kunnolla. Vaiva kiusaa erityisesti työikäisiä näyttöpäätetyöntekijöitä. Liikkumaton, tauoton työ voi kiristyttää lihaksia ja ryhdin heikkenemisen myötä aiheuttaa ahtautta ja pinnettä hartia-alueella.

TOS ei ole ainoa puutumista ja sormien tikkuilua aiheuttava vaiva vaan kyseessä voi olla myös esimerkiksi rannekanavan ahtauma tai niskaperäiset syyt.

Yleensä puutumiset ovat harmittomia, mutta kiusallinen vaiva. Lääkäriin on syytä hakeutua, jos puutuminen kestää pitkään tai vaikeuttaa työ-ja harrastustoimintaa. Tämän lisäksi suosittelen lämpimästi hakeutumaan tuki-ja liikuntaelinvaivoihin erikoistuneen fysioterapeutin vastaanotolle, jossa saat käsittelyn ja fysikaalisen hoidon lisäksi ohjeistuksen siitä, miten voit itse jatkossa pitää tämän ikävän vaivan pois.

Jukka Klemettinen
Konsultoiva fysioterapeutti

Varaa hoitoaika sähköisesti tai soittamalla

Sähköinen ajanvarauspalvelumme palvelee Sinua 24/7. Voit varata hoitoajan myös puhelimitse ma-pe klo 8.00-15.30 numerosta (08) 340 862.